10/30/2018، 05:51 AM
همه چیز درباره نگهداری و مصرف تخممرغ سبز ( بدون آنتی بیوتیک)
همانطور که می دانید مصرف تخم مرغ به دلیل داشتن مواد مغذی بسیار زیاد برای تمام اقشار جامعه اعم از کودکان، نوجوانان، جوانان و حتی سالمندان ضروری می باشد. به دلیل مصرف زیاد این مواد غذایی معمولا خانواده ها خرید تخم مرغ را به صورت عمده انجام می دهند به همین دلیل نگهداری از این مواد غذایی برای جلوگیری از فاسد شدن آن بسیار مهم است. به شما توصیه می کنیم که تخم مرغ های خود را در فضای خنک یخچال نگهداری کنید، چرا که ماندن تخم مرغ در فضای گرم باعث فاسد شدن زود هنگام آن خواهد شد. به جرات می توان گفت که اگر تخممرغ را به مدت یک روز در بیرون از یخچال نگهداری کنیم، معادل یک هفته نگهداری آن در یخچال است. هنگام خرید تخم مرغ به تاریخ تولید و انقضای آن دقت کنید اگر در خرید عمده تخم مرغ مدت زمان پایان انقضای آن نزدیک باشد، از خرید آن خودداری کنید. مدت زمان نگهداری تخممرغ در یخچالبا توجه به تحقیقات انجام شده توسط متخصصان تغذیه بهترین مدت زمان نگهدی تخم مرغ در یخچال یک ماه ( چهار هفته ) می باشد. سعی کنید تخم مرغ بدون آنتی بیوتیک را به خصوص در فصل های گرم را از فروشگاه هایی معتبر که تخم مرغ ها را در یخچال نگهداری می کنند خریداری کنید. بهترین دما برای نگهداری تخم مرغ صفر تا ۴ درجه سانتی گراد است. این دما با نزدیک شدن به فصول سرد می تواند تغییر یابد. آیا شستن تخممرغ مدت باعث فاسد شدن زود هنگام آن می شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بله شستن تخم مرغ زمان نگهداری آن را کاهش داده و تخم مرغ زودتر فاسد می شود، پس سعی کنید تخم مرغ مرغ هایی را از قیمت عمده تخم مرغ خریداری کنید که اولا شکسته نباشد، دوما ظاهر آن آلوده نباشد که مجبور به شست و شوی آن شوید. از خرید تخم مرغ هایی که بوی مواد غذایی دیگر را گرفته باشد نیز خودداری کنید. اگر زرده و سفیدهی تخممرغ مخلوط شود، تخممرغ کاملاً فاسد است! هنگام شکستن تخممرغ کهنه سفیده تخممرغ معمولا رقیقتر بوده و ضخامت غشایی زردهی آن نیز کم است، اگر در زمان شکستن تخممرغ، زرده و سفیدهی آن مخلوط شود، تخممرغ کاملاً ناسالم است و مصرف آن باعث بیماری می شود. بزرگ بودن مرکز هوای تخممرغ دلیل فاسد بودن آن می باشد، تخممرغ فاسد حین شکسته شدن بوی نامطبوعی میدهد و باید دور ریخته شود. تخممرغ پخته شده را تا چه مدت میتوان در یخچال نگهداری کرد؟همانطور که گفته شد تخم مرغ خام را می توان به مدت یک ماه در یخچال نگهداری کرد. اما باید بگوییم که تخم مرغ پخته شده را حداثر تا یک هفته نگهداری کنید چرا که بیشتر از آن باعث فاسد شدن و بروز بیماری در انسان می شود. نکته دیگری که باید یادآور شویم این است که، مدت نگهداری تخم مرغ در غذاهای دیگر مانند: کوکو، کتلت، میرزاقاسمی و الویه بیشتر از چهار روز نمی باشد. پوستهی تخممرغ تازه پس از آبپز شدن، سخت میشود اما پوسته تخممرغ کهنه به راحتی جدا میگردد.نکته مهم: مواد غذایی که دارای تخم مرغ را باید در دمای ۷۰ درجه سانتی گراد یخچال نگهداری نمود در غیر این صورت زود فاسد می شود. |
- هنگام پختن تخم مرغ برای از بین رفتن تمام باکتری های موجود در آن، بگذارید زرده تخم مرغ کاملا سفت شود و سفیده آن پخته شود.
- اگر بعد از شکستن تخممرغ ها متوجه شوید حاوی لکه خون است، در این صورت باید آن را از مابقی تخم مرغ جدا کنید.
- توجه داشته باشید که بعد از دست زدن به پوسته تخم مرغ حتما دست خود را با مواد شوینده بشویید.