11/25/2018، 12:37 PM
مواد لازم استانبولی پلو
طرز تهیه استانبولی پلو
پیاز | 2عدد متوسط |
گوجه فرنگی | 5 عدد متوسط |
سیب زمینی | 1 عدد درشت |
برنج | 3 پیمانه |
نمک | 3 قاشق چای خوری |
رب گوجه فرنگی | 1 یا 2 قاشق غذا خوری |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
فلفل | به مقدار لازم |
گوشت یا مرغ | 150 گرم |
پیازها را قبل از خیس کردن برنج ها به مدت یک ساعت، انها را ریز کنید.اول برنج را با آب ولرم می شوریم و همین کار را چندین بار پشت سرهم انجام می دهیم.حال سیب زمینی ها را ریز می کنیم و میگذاریم یک گوشه تا نوبت آن شود.حال تابه را روی اجاق گذاشته و با شعله ای میگذاریم گرم شود و در آن روغن می ریزیم و بعد از آن پیازها را درون ان می ریزیم و بعد شروع به تفت دادن پیازها می شود تا پیازها رنگ طلایی رنگی پیدا کنند.گوجه ها را هم نگینی خرد کرده و بگذارید کنار تا نوبت آن شود.
حال نوبت به اضافه کردن زرد چوبه به پیازها می باشد،مرغ ها یا گوشت چرخ کرده را بهش اضافه میکنیم تا تفتی بخوره دقت کنید اگر میخواهید با سینه مرغ استنابولی پلو درست کنید بهتر است نگینی خورد کنید. بعد از اضافه کردن زردچوبه به غذا حال دوباره آن را تفت دهید.گوجه های که از قبل نگینی خرد کرده اید را به داخل تابه بریزید و به آن نیز 2 قاشق غذاخوری رب اضافه کنید.ده دقیقه تفت دهید.سیب زمینی های که از قبل خرد کرده اید را به تابه اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر تفت دهید.حال نوبت به اضافه کردن برنج است،برنج را به درون تابه اضافه کنید و بعد از آن دو الی سه لیوان آب به ماهیتابه اضافه کنید.وقتی آب غذا کم شد، شعله ای اجاق را کم کرده و درب آن را ببنید و بگذارید دم بکشد.
فوت و فن استانبولی پلو- استانبولی پلو دون نیست،ضمن اینکه خمیروشفته هم نیست،بلکه یه پلوی نرم ودلچسبه که باترشی،سبزی سالادشیرازی و دوغ میچسبه.
- اضافه کردن گوشت,لوبیا یا هرچیزدیگری اختیاریست اما اساسا استانبولی همینه.
- درگذشته معمولا انواع دمی ها در تهران با نیمروی داغ سرومیشده شاید برای همینه که گوشت ندارن.