05/09/2012، 04:57 PM
نقرس:
انگشت پاي تان درد ميگيرد. تنها چيزي که به ذهن تان ميرسد اين است که به نقرس مبتلا شدهايد. بيماري نقرس از زمانهاي قديم به عنوان "بيماري اغنيا" شناخته شده است، زيرا افراد ثروتمند مواد گوشتي بيشتري مصرف مي کنند و در نتيجه سطح اسيد اوريک خونشان بالاتر ميرود. در نتيجه نقرس ميان آنها بيشتر مشاهده مي شود. اما امروزه به غير از رژيم غذايي، زمينهاي از اختلال هم وجود دارد که باعث بروز مشکل در دفع اسيد اوريک مي گردد و همين مساله سبب رسوب اسيداوريک اضافي در مفاصل و بروز درد و التهاب ميشود.
اين بيماري اغلب مفصل انگشت شست پا را درگير ميکند. به طور معمول بيماري نقرس در سنين پايين بروز نمي کند و بعد از 40 سالگي خود را نشان ميدهد. اين بيماري ميان آقايان شايعتر است، اما پس از سن يائسگي نيز در خانم ها مشاهده مي شود. البته تمام اين موارد مربوط به شرايطي است که نقرس به صورت ارثي بروز نکند. چون گاهي ممکن است افراد در سنين پايينتر هم به دلايل ژنتيکي دچار اين بيماري شوند.
علامت مشخصه اين بيماري ورم، قرمزي و درد شديد مفصل شست پاست؛ البته ممکن است اين بيماري با ورم و درد مفاصل ديگر مثل مچ پا يا زانو هم خود را نشان دهد، ولي حالت اول بسيار شايعتر است.
اگر به موقع درمان و پيشگيري انجام نشود، آسيبي که به مفصل وارد ميشود، ميتواند منجر به تخريب مفصل شده و عارضهاي دائمي ايجاد کند.
در صورتي که اسيداوريک اضافي براي مدت طولاني در بدن وجود داشته باشد حتي ممکن است در بافت کليه رسوب کند و آن را تخريب و بيمار را دچار نارسايي کليه نمايد.
در افراد دچار نقرس، رسوب بلورهاي اسيداوريک در بافتهاي ديگر بدن مثل زير پوست به خصوص پوست آرنج و مچ دست به صورت برجستگي ديده ميشود که مي تواند باعث التهاب مفاصل و درد شود.
اين برجستگيهاي زگيل مانند ميتوانند در لاله گوش هم ديده شوند که علامت خاص نقرس است.
اختلال در متابوليسم اسيد اوريک سبب بروز بيماري مي شود که اين اختلال هم ميتواند به صورت ژنتيک و مادرزادي باشد و هم در بزرگسالي به وجود آيد. رژيم غذايي که باعث افزايش اسيداوريک خون شود نيز ميتواند بيماري را تشديد کند. البته ضربات و فشارهاي وارد بر مفاصل هم گاهي زمينهساز بروز اين بيماري خواهند بود.
اسيداوريک مادهاي است که در اثر تخريب برخي غذاها به خصوص گوشتها در بدن حاصل ميشود.
گوشت قرمز و غذاهاي دريايي، خوراکيهايي هستند که بيشترين ارتباط را با بالا رفتن اسيداوريک خون و احتمال وقوع بيماري نقرس دارند. از طرفي خوردن لبنيات کمچرب، به عنوان پيشگيريکننده اين بيماري در نظر گرفته ميشود.
انگشت پاي تان درد ميگيرد. تنها چيزي که به ذهن تان ميرسد اين است که به نقرس مبتلا شدهايد. بيماري نقرس از زمانهاي قديم به عنوان "بيماري اغنيا" شناخته شده است، زيرا افراد ثروتمند مواد گوشتي بيشتري مصرف مي کنند و در نتيجه سطح اسيد اوريک خونشان بالاتر ميرود. در نتيجه نقرس ميان آنها بيشتر مشاهده مي شود. اما امروزه به غير از رژيم غذايي، زمينهاي از اختلال هم وجود دارد که باعث بروز مشکل در دفع اسيد اوريک مي گردد و همين مساله سبب رسوب اسيداوريک اضافي در مفاصل و بروز درد و التهاب ميشود.
اين بيماري اغلب مفصل انگشت شست پا را درگير ميکند. به طور معمول بيماري نقرس در سنين پايين بروز نمي کند و بعد از 40 سالگي خود را نشان ميدهد. اين بيماري ميان آقايان شايعتر است، اما پس از سن يائسگي نيز در خانم ها مشاهده مي شود. البته تمام اين موارد مربوط به شرايطي است که نقرس به صورت ارثي بروز نکند. چون گاهي ممکن است افراد در سنين پايينتر هم به دلايل ژنتيکي دچار اين بيماري شوند.
علامت مشخصه اين بيماري ورم، قرمزي و درد شديد مفصل شست پاست؛ البته ممکن است اين بيماري با ورم و درد مفاصل ديگر مثل مچ پا يا زانو هم خود را نشان دهد، ولي حالت اول بسيار شايعتر است.
اگر به موقع درمان و پيشگيري انجام نشود، آسيبي که به مفصل وارد ميشود، ميتواند منجر به تخريب مفصل شده و عارضهاي دائمي ايجاد کند.
در صورتي که اسيداوريک اضافي براي مدت طولاني در بدن وجود داشته باشد حتي ممکن است در بافت کليه رسوب کند و آن را تخريب و بيمار را دچار نارسايي کليه نمايد.
در افراد دچار نقرس، رسوب بلورهاي اسيداوريک در بافتهاي ديگر بدن مثل زير پوست به خصوص پوست آرنج و مچ دست به صورت برجستگي ديده ميشود که مي تواند باعث التهاب مفاصل و درد شود.
اين برجستگيهاي زگيل مانند ميتوانند در لاله گوش هم ديده شوند که علامت خاص نقرس است.
اختلال در متابوليسم اسيد اوريک سبب بروز بيماري مي شود که اين اختلال هم ميتواند به صورت ژنتيک و مادرزادي باشد و هم در بزرگسالي به وجود آيد. رژيم غذايي که باعث افزايش اسيداوريک خون شود نيز ميتواند بيماري را تشديد کند. البته ضربات و فشارهاي وارد بر مفاصل هم گاهي زمينهساز بروز اين بيماري خواهند بود.
اسيداوريک مادهاي است که در اثر تخريب برخي غذاها به خصوص گوشتها در بدن حاصل ميشود.
گوشت قرمز و غذاهاي دريايي، خوراکيهايي هستند که بيشترين ارتباط را با بالا رفتن اسيداوريک خون و احتمال وقوع بيماري نقرس دارند. از طرفي خوردن لبنيات کمچرب، به عنوان پيشگيريکننده اين بيماري در نظر گرفته ميشود.