08/31/2013، 06:35 PM
Hazelnutفندق:
Corylus avellanaنام علمی:
کلیات گیاه شناسی:
فندق درخت چه ای است به ارتفاع تقریبا دونمتر که در نواحی مساعدتا ارتفاع 6متر نیز مس رسد.درخت فندق بومی اروپاوآسیای صغیر است .برگ های درخت فندق پهن ونوک تیز با دوردیف دندانه به رنگ سبز ویا دم برگی به طول تقریبا یک سانتی متر می باشد .فندق دارای دونوع گل نر وماده است که به صورت سنبله آویختخ در پائیز ظا هر می شود . فندق گرد 5/1-5/2سانتیمتر است دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجااز آن جدا میگردد.
ترکیبات شمیایی:
مغز فندق در حدود 60٪ روغن دارد که به رنگ زرد روشن بوده و دارای طمعی ملایم وبوی مطبوعی می باشد . این روغن به مصرف تغذیه،عطر سازی ونقاشی می رسد مغز فندق دارای مقدار زیادی فسفرمی باشد.
درصد گرم مغز فندق مواد زیر موجود است:
خواص :
فندق از نظر طب ایران گرم وخشک است .برگ وشکوفه،گل وپوست آن(مخوصا پوست ریشه آن)قابض است .
فندق بدلیل اینکه دارای مقدار کمی مواد نشاسته ای است وضمنا دارای مواد معدنی زیاد مانندکلسیم،پتاسیم،فسفر،منیزیم،سدیم وآهن میاشد غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به قند است.
فندق مقوی رودها ومعده است
فنق سموم رااز بدن خارج میشود
فندق فشار خون را بالا میبرد.
روغن فندق برای از بین بردن سرفه ودرد سینه مفید است
روغن فندق برای کبد مفید است.
برای جلو گیری از ریش موخاکستر آن را به قسمت را که موهای ابرو یا سر شما ریخته بمالید وماساژ دهید .
برای برطرف کردن سرفه ی مزمن وخارج کردن اخلاط فندق را با عسل بخورید
آنهایی که کارهای فکری میکنند باید فندق بخورند زیرا به دلیل داشتن فسفر زیاد مغررا تقویت میکند.
درکل فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن است
مضرات :فندق اگر به مقدار کم خورده شود به هیچ وجه مضر نیست،ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ میکنند برای جلوگیری از آن هاییکه سرد مزاج هستند باید فندق را باعسل خورده و آنهایی که گرم مزاج هستند باید با سکنجبین بخورند .
منابع:
اژدریان ،نیره.دایره المعارف میوه درمانی .آیین دانش:چاپ اول 1389
صالحی ،داریوش. خواص گیاهان دارویی وعرقیات شفابخش.کیاراد:چاپ اول
Corylus avellanaنام علمی:
کلیات گیاه شناسی:
فندق درخت چه ای است به ارتفاع تقریبا دونمتر که در نواحی مساعدتا ارتفاع 6متر نیز مس رسد.درخت فندق بومی اروپاوآسیای صغیر است .برگ های درخت فندق پهن ونوک تیز با دوردیف دندانه به رنگ سبز ویا دم برگی به طول تقریبا یک سانتی متر می باشد .فندق دارای دونوع گل نر وماده است که به صورت سنبله آویختخ در پائیز ظا هر می شود . فندق گرد 5/1-5/2سانتیمتر است دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجااز آن جدا میگردد.
ترکیبات شمیایی:
مغز فندق در حدود 60٪ روغن دارد که به رنگ زرد روشن بوده و دارای طمعی ملایم وبوی مطبوعی می باشد . این روغن به مصرف تغذیه،عطر سازی ونقاشی می رسد مغز فندق دارای مقدار زیادی فسفرمی باشد.
درصد گرم مغز فندق مواد زیر موجود است:
625کالری | انرژی |
8/5گرم | آب |
5/12گرم | پروتئین |
15گرم | مواد نشاسته ای |
60 گرم | مواد چرب |
200میلی گرم | کلسیم |
320میلی گرم | فسفر |
5/3میلی گرم | آهن |
2میلی گرم | سدیم |
700میلی گرم | پتاسیم |
5/0میلی گرم | Bویتامین1 |
1میلی گرم | Bویتامین 2 |
خواص :
فندق از نظر طب ایران گرم وخشک است .برگ وشکوفه،گل وپوست آن(مخوصا پوست ریشه آن)قابض است .
فندق بدلیل اینکه دارای مقدار کمی مواد نشاسته ای است وضمنا دارای مواد معدنی زیاد مانندکلسیم،پتاسیم،فسفر،منیزیم،سدیم وآهن میاشد غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به قند است.
فندق مقوی رودها ومعده است
فنق سموم رااز بدن خارج میشود
فندق فشار خون را بالا میبرد.
روغن فندق برای از بین بردن سرفه ودرد سینه مفید است
روغن فندق برای کبد مفید است.
برای جلو گیری از ریش موخاکستر آن را به قسمت را که موهای ابرو یا سر شما ریخته بمالید وماساژ دهید .
برای برطرف کردن سرفه ی مزمن وخارج کردن اخلاط فندق را با عسل بخورید
آنهایی که کارهای فکری میکنند باید فندق بخورند زیرا به دلیل داشتن فسفر زیاد مغررا تقویت میکند.
درکل فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن است
مضرات :فندق اگر به مقدار کم خورده شود به هیچ وجه مضر نیست،ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ میکنند برای جلوگیری از آن هاییکه سرد مزاج هستند باید فندق را باعسل خورده و آنهایی که گرم مزاج هستند باید با سکنجبین بخورند .
منابع:
اژدریان ،نیره.دایره المعارف میوه درمانی .آیین دانش:چاپ اول 1389
صالحی ،داریوش. خواص گیاهان دارویی وعرقیات شفابخش.کیاراد:چاپ اول